Harstad Tider
Ketil er født og oppvokst i Harstad, en middels stor by i Troms Fylke. Han begynte sin musikalske løpebane som vokalist i forskjellige skoleband i ungdomsskolen og gjennom gymnastiden. Den første, viktige delen av Ketils musikalske oppdragelse var gjennom R&B og Tamla Motowns reportoire, svart soul og popmusikk med enkle budskap og mye rytme. Mange av hans samtidige venner uttrykte forbauselse over en totalt manglende interesse for Beatles og Rolling Stones, men det var altså ”svart pop” som interesserte Ketil mest.
Midt på 70-tallet oppdaget Ketil elgitarens magi og det kraftige budskapet fra rørforsterkere. Rockebandet NEXUS ble hans første musikalske hjertebarn. Ketil ble fanget av engelsk, gitarbasert blues/rock fra den engelske 60- og 70-talls scenen (Free, Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix). Dernest fulgte interessen for amerikansk sørstatsrock (Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, ZZ Top) Det var imidlertid vanskelig å finne et forum for denne uttrykksformen i Nord-Norge på 70-tallet, så det ble mye øving og veldig få framføringer. Paul Rodgers i blueskvartetten Free var, og er fortsatt, Ketils store vokalforbilde.
Nexus/Zoo
I perioden 1975-1976 prøvde Ketil lykken som profesjonell dansebandmusiker, og gjennom 2 måneder fikk han en kort og brutal opplæring innenfor mange ulike musikkstiler. Skoleringen inneholdt samtidig fagfeltene disiplin, rutine, alkohol og ”høflig omgang” med damer.
Examen Philosophicum 1976
Etter at dansebandet ble oppløst, og etter en periode med arbeidsledighet og en kort ansettelse innenfor matvareproduksjon, fikk Ketil telefon fra et rockeband i Vesterålen. De holdt til på Stokmarknes, hadde et idiotisk navn (ZOO) og var kjent for sine energiske framføringer av Uriah Heep-låter. «Vi har hørt om deg,- kom og prøvespill for oss. Vi trenger både gitarist og vokalist». Ketil hadde allerede begynt å få et navn i rockemiljøet i Harstad, men bestemte seg for å prøve lykken som frontmann i et allerede etablert band. Han flyttet til Stokmarknes, september 1978. I lomma hadde han med seg en rykende fersk platekontrakt med Apollo Records i Harstad. Gjennom seks måneder levde Ketil et asketisk liv, skrev låter, øvde inn- og fikk spilt inn den første langspillplata (LP) med ZOO.
Hits og MGP
Ketil ble boende på Stokmarknes, giftet seg etter hvert og opplevde en eventyrlig suksess i et band som kom til å bety mye for norsk populærmusikk gjennom hele 80-tallet. Hele 6 LP-innspillinger, ca. 1000 konserter, 200.000 solgte plater, 2 gullplatetrofeer og flere TV- programmer vitner om en hektisk periode. 170-250 reisedager pr. år i fem år tappet medlemmene for krefter og inspirasjon, og flyttingen til Oslo samt en invitasjon til å delta i Melodi Grand Prix i 1983 («Samme charmeur», med produsent Svein Dag Hauge og arrangør Rolf Undsæt Løvland) var begynnelsen på slutten for samarbeidet med ZOO.
Ketil var i mange år nabo med Rolf Løvland. De samarbeidet i forbindelse med forskjellige prosjekter. Ketil laget og spilte inn gitarstemmer som Rolf benyttet på sine MGP-låter. Deretter fulgte en periode med ulike dansebandprosjekt, 3 soloplater og ytterligere to MGP-deltakelser («Romeo i 1986, Brandenburger Tor i 1990) før Ketil bestemte seg for å realisere et blues/rock-konsept: STOKKAN BLUESBAND (1992). Bandet spilte 150-160 konserter hvert eneste år i fem år før kilden gikk tom og det ble bestemt at det var på tide med en pause.
Solo og nytt band
I 1995 ble Ketil pappa Lfor første gang, en situasjon som satte prioriteringer på hodet. En kombinasjon av nødvendige prioriteringer bragte Ketil og hans førstefødte sønn tilbake til Harstad. Da var det gått akkurat 20 år siden han forlot hjembyen (september1977/september 1997).
Lærerhøyskolen i Tromsø 2001-2005
Ketil er ferdigutdannet adjunkt og kombinerer konserter, komponering og produksjon av plater med en jobb som allmennlærer ved Storsteinnes Skole i Balsfjord. Han spiller fortsatt circa 50-70 konserter hvert år, har bygd sitt eget studio og etablert sitt eget plateselskap, Roffa Records. Plateselskapet hans har pr. 2018 gitt ut syv digitale single låter og fire CD plater (”From L2C to the bone” er dobbel). Den femte singelen, ”Get on with my life”, er produsert for sønnen hans, under artistnavnet ELY.
På 60 årsdagen, 29.04.2016, ga plateselskapet ut låta «Bursdag», og på oppfordring fra syklisten Dag Otto Lauritzen, leverte Ketil signaturlåta til Arctic Race Of Norway (ARN): «Forza Arctic Race».
2. desember 2017 spilte Ketil og bandet og bandet «Funky Ducks» konsert i Trondheim. Lite visste bandet at hele konserten ble tatt opp på 21 forskjellige spor, og dermed ble den første live plata realisert. «Nu kjør`vi» er ei sprek plate med i alt 14 låter/slagere, og viser hvordan Ketil Stokkan & Funky Ducks kommuniserer med sitt publikum.
Etter påtrykk fra et trofast nordnorsk publikum har originalbesetningen i ZOO spilt et knippe konserter. Fulle hus/festivaler og en blanding av nytt/gammelt publikum har vært en kilde til glede og inspirasjon, men av forskjellige årsaker har ikke dette resultert i nye plateprosjekter.